Контракти.ua

1282  —  29.07
Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію
Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію

Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію

Здавалося б, що макарони — це найпростіша у приготуванні страва. Але, виявляється, не все так просто. Більшість людей роблять одну поширену помилку і навіть не здогадуються про це. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Український кулінар та Instagram-блогер Олександр Огороднік поділився зі своїми підписниками як зробити так, щоб макарони не злипалися під час варіння.

Насправді все дуже просто. Особливих секретів немає. Потрібно довести воду у каструлі до кипіння, посолити, всипати туди сухі макарони. Варіть їх і за дві хвилини до готовності дістаньте, злийте рідину і промийте страву під холодною водою. Так ви зупините процес варіння і макарони не злипатимуться.

А як же правило про те, що потрібно лити у воду олію, щоб макарони не злипалися? Адже саме так готували наші мами і бабусі. За словами експерта, це все міт. Не слід йому довіряти, адже макарони навіть у воді з олією будуть злипатися, якщо їх не приготувати правильно.

Також не забувайте, що макарони, щоб вони не злипалися, потрібно помішувати протягом першої хвилини, коли ви опустили продукт в окріп. Коли макарони будуть готові і ви їх промиєте під холодною водою, вже можна додати олію чи вершкове масло, а потім ретельно перемішати. Звичайно, на цьому ж етапі додаються будь-які спеції чи приправи, які ви полюбляєте.

Статьи по теме
Як варити макарони, щоб не злипалися: сім простих секретів
Як варити макарони, щоб не злипалися: сім простих секретів

Здавалося б, що може бути простішим, аніж приготування страви з макаронів? Однак, виявляється, не всі вміють правильно готувати цей продукт.
01.12.24 — 414