Рецепт ідеальних маринованих помідорів і лайфгак, як уникнути тріскання шкірки томатів у банках
Секрет ідеальних маринованих помідорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Мариновані помідори — одна з найпопулярніших зимових заготовок, що тішить своїми смаком та ароматом. Однак часто господині стикаються з тим, що під час консервації, особливо в разі заливання гарячим маринадом, шкірка томатів тріскається. Це не лише псує естетичний вигляд плодів, а й призводить до витікання соку, втрати смаку та пружності. Згодом такі помідори важко дістати з банки, адже вони розповзаються. Досвідчені господині поділилися перевіреними лайфгаками та особливим інгредієнтом, який допоможе уникнути цієї неприємності.
Головна причина тріщин на шкірці помідорів — різкий перепад температур під час заливання окропом або гарячим маринадом. Шкірка не встигає адаптуватися до швидкої зміни температури і лопається. Щоб цього уникнути, важливо не лише правильно підготувати самі плоди, а й застосувати один перевірений трюк.
Щоб цього не було, досвідчені господині радять, окрім традиційних часнику, цибулі та зелені, покласти на дно кожної банки дві тонкі дольки свіжого лимона. Лимонна кислота, яка міститься у цитрусі, є природним укріплювачем. Вона допомагає шкірці помідорів стати більш еластичною та міцною, запобігаючи її розриву під впливом високих температур маринаду.
Крім цього, досвідчені домогосподині радять вибирати для консервування помідори зі щільною шкіркою. Можна навіть обирати трохи недостиглі плоди — вони краще зберігають форму. М’які, переспілі або занадто великі томати краще залишити для приготування салатів, соків чи соусів, оскільки вони більш схильні до розтріскування і втрати форми, та заливати киплячий маринад до банок поступово, тонкою цівкою. Це дозволить шкірці помідорів поступово нагрітися иа адаптуватися до температури, мінімізуючи ризик розтріскування.
Цей рецепт дозволить вам приготувати смачні, ароматні і, головне, цілі мариновані помідори на зиму.