728 — 26.07
Як приготувати філе хека в сметанному клярі
Рибу в клярі подають як гарячою, так і холодною. Як основну страву або з гарніром із картопляного пюре, рису чи зі свіжими овочами.
Філе хека, приготоване за цим рецептом, виходить ніжним і соковитим завдяки сметанному кляру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
хек (філе) - 500 г
яйце куряче - 1 шт.
борошно пшеничне - 100 г
сметана - 120 г
куркума - 1/4 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Рибу заздалегідь розморозьте, промийте під холодною водою, очистьте філе від шкіри та наріжте на порційні шматочки.
- У мисці з'єднайте сметану, яйце, сіль, перець чорний мелений, куркуму, перемішайте, всипте борошно і ще раз добре перемішайте до однорідності, кляр має бути досить густим.
- Кожен шматочок риби вмочіть у кляр і обсмажте на добре розігрітій пательні з олією з двох боків до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.
- Використовуйте філе будь-якої нежирної морської риби.