Контракти.ua

728  —  26.07
Як приготувати філе хека в сметанному клярі
Як приготувати філе хека в сметанному клярі

Рибу в клярі подають як гарячою, так і холодною. Як основну страву або з гарніром із картопляного пюре, рису чи зі свіжими овочами.

Філе хека, приготоване за цим рецептом, виходить ніжним і соковитим завдяки сметанному кляру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

хек (філе) - 500 г

яйце куряче - 1 шт.

борошно пшеничне - 100 г

сметана - 120 г

куркума - 1/4 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Рибу заздалегідь розморозьте, промийте під холодною водою, очистьте філе від шкіри та наріжте на порційні шматочки.
  2. У мисці з'єднайте сметану, яйце, сіль, перець чорний мелений, куркуму, перемішайте, всипте борошно і ще раз добре перемішайте до однорідності, кляр має бути досить густим.
  3. Кожен шматочок риби вмочіть у кляр і обсмажте на добре розігрітій пательні з олією з двох боків до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Поради:

  • Сметану використовуйте будь-якої жирності.
  • Використовуйте філе будь-якої нежирної морської риби.