Контракти.ua

556  —  26.07
Як замаринувати огірки, щоб вони хрумтіли: рецепт смачної консервації на зиму
Як замаринувати огірки, щоб вони хрумтіли: рецепт смачної консервації на зиму

Якщо ви хочете замаринувати надзвичайно хрумкі огірочки на зиму, спробуйте цей рецепт.

Про нього розповіла авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії". Вона стверджує, що огірочки виходять надзвичайно хрумкими і залишаються такими навіть після тривалого зберігання. Перелік продуктів підходить на чотири літрові банки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Огірки - 2 кг

листя хрону - за смаком

кріп - пучок

зубчики часнику - 4 шт.

ріпчаста цибуля - 1 шт.

горошини чорного перцю - 20 шт.

горошини духмяного перцю - 8 шт.

гірчиця - 4 ч. ложки

лавровий лист - 4 шт.

вода - 1 л

сіль - 1,5 ст. ложки

цукор - 3 ст. ложки

оцет 9% - 3 ст. ложки

Процес приготування:

  1. Огірки добре промийте, обріжте хвостики, залишіть на кілька хвилин у воді.
  2. Цибулю наріжте напів кільцями.
  3. На дно кожної банки (чистої і стерильної) викладіть нарізане листя хрону, листя і парасольки кропу, по 2 горошини духмяного перцю, по 5 горошин чорного перцю, 1 лавровий лист, 1 ч. ложку гірчиці, 1 зубчик часнику (попередньо розріжте на частини), 1 ст. ложку нарізаної цибулі.
  4. Акуратно утрамбуйте огірки.
  5. Залийте овочі гарячою водою, накрийте кришками.
  6. Залишіть на 15 хвилин, а потім злийте воду і  повторіть процедуру (саме завдяки повторенню огірки виходять хрумкими і довго зберігаються).
  7. Тепер потрібно приготувати маринад. Візьміть воду, яку ви злили з банок, додайте оцет, цукор та сіль. Закип'ятіть та залийте в банки.
  8. Накрийте кришками, закрийте ключем, переверніть банки, укутайте теплим матеріалом та залишіть, щоб вони охолонули.