776 — 17.07
Ліниві фрикадельки у вершковому соусі з овочами: оригінальний рецепт
Іноді хочеться приготувати щось домашнє, смачне та ніжне, але без зайвих зусиль і стояння біля плити.
Цей рецепт саме з таких, ліниві фрикадельки у вершковому соусі з морквою та горошком можна приготувати в одній пательні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Фудблогерка Моніка Молека розповіла про цей рецепт для своєї доньки і він одразу став улюбленим у її родині. Ми ж адаптували його для українських господинь.
Інгредієнти
Для тефтель
- Фарш із курятини чи індички 400 г
- Маленька біла булочка 1 шт. (або 2 скибки батона)
- Яйце 1 шт.
- Сіль ½ ч. л
- Чорний перець
- Сушений часник ¼ ч. л (або 1 зубчик свіжого)
Для соусу
- Вершкове масло 1 ст. л
- Маленька цибуля ½ шт.
- Заморожена морква з зеленим горошком 200 г
- Домашній бульйон 200 мл
- Вершки 250 мл
- Сіль
- Перець
- Лимонний сік 1 ст. ложка
Для загущення соусу
- Кукурудзяний чи картопляний крохмаль 2–3 ч. л
- Вода 50 мл
Приготування
- Замочіть булочку у воді на кілька хвилин, потім добре відтисніть.
- Змішайте з фаршем, яйцем, сіллю, перцем і часником. Маса буде досить м’якою, це нормально, саме завдяки цьому тефтелі вийдуть ніжними.
- У великій глибокій сковороді чи сотейнику розтопіть масло.
- Додайте дрібно нарізану цибулю та трохи обсмажте.
- Потім всипте заморожені овочі та обсмажуйте 3–4 хв.
- Влийте бульйон і вершки до сковороди та доведіть до легкого кипіння.
- Ложкою набирайте порції фаршу та опускайте безпосередньо у соус, як ніби «відщипуєте» кльоцки.
- Готуйте на середньому вогні близько 10 хв, поки тефтелі не стануть м’якими та повністю приготованими всередині.
- Тефтелі обережно посуньте на край сковороди. У чашці змішайте крохмаль із холодною водою та влийте до соусу, перемішайте.
10. Коли соус трохи загусне, додайте лимонний сік, посоліть і поперчіть до смаку.
Поради
- Якщо не маєте заморожених овочів, наріжте свіжу моркву дрібними кубиками та додайте консервований горошок наприкінці.
- Для дітей можна подавати з пюре, рисом, пастою чи булгуром.
Подавайте тефтелі гарячими, полийте щедро вершковим соусом. Прикрасьте свіжим кропом або петрушкою.
Смачного!