Контракти.ua

776  —  17.07
Ліниві фрикадельки у вершковому соусі з овочами: оригінальний рецепт
Ліниві фрикадельки у вершковому соусі з овочами: оригінальний рецепт

Іноді хочеться приготувати щось домашнє, смачне та ніжне, але без зайвих зусиль і стояння біля плити.

Цей рецепт саме з таких, ліниві фрикадельки у вершковому соусі з морквою та горошком можна приготувати в одній пательні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Фудблогерка Моніка Молека розповіла про цей рецепт для своєї доньки і він одразу став улюбленим у її родині. Ми ж адаптували його для українських господинь.

Інгредієнти

Для тефтель

  • Фарш із курятини чи індички 400 г
  • Маленька біла булочка 1 шт. (або 2 скибки батона)
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л
  • Чорний перець
  • Сушений часник ¼ ч. л (або 1 зубчик свіжого)

Для соусу

  • Вершкове масло 1 ст. л
  • Маленька цибуля ½ шт.
  • Заморожена морква з зеленим горошком 200 г
  • Домашній бульйон 200 мл
  • Вершки 250 мл
  • Сіль
  • Перець
  • Лимонний сік 1 ст. ложка

Для загущення соусу

  • Кукурудзяний чи картопляний крохмаль 2–3 ч. л
  • Вода 50 мл

Приготування

  1. Замочіть булочку у воді на кілька хвилин, потім добре відтисніть.
  2. Змішайте з фаршем, яйцем, сіллю, перцем і часником. Маса буде досить м’якою, це нормально, саме завдяки цьому тефтелі вийдуть ніжними.
  3. У великій глибокій сковороді чи сотейнику розтопіть масло.
  4. Додайте дрібно нарізану цибулю та трохи обсмажте.
  5. Потім всипте заморожені овочі та обсмажуйте 3–4 хв.
  6. Влийте бульйон і вершки до сковороди та доведіть до легкого кипіння.
  7. Ложкою набирайте порції фаршу та опускайте безпосередньо у соус, як ніби «відщипуєте» кльоцки.
  8. Готуйте на середньому вогні близько 10 хв, поки тефтелі не стануть м’якими та повністю приготованими всередині.
  9. Тефтелі обережно посуньте на край сковороди. У чашці змішайте крохмаль із холодною водою та влийте до соусу, перемішайте.

10. Коли соус трохи загусне, додайте лимонний сік, посоліть і поперчіть до смаку.

Поради

  • Якщо не маєте заморожених овочів, наріжте свіжу моркву дрібними кубиками та додайте консервований горошок наприкінці.
  • Для дітей можна подавати з пюре, рисом, пастою чи булгуром.

Подавайте тефтелі гарячими, полийте щедро вершковим соусом. Прикрасьте свіжим кропом або петрушкою.

Смачного!