Диня: користь, поживна цінність і калорійність.
Диня — сезонний продукт, що знаменитий своїм солодким смаком і яскравими пахощами, а також корисними властивостями і безліччю вітамінів, що містяться в ньому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Диня не лише смачна, а й корисна. Вона містить багато вітамінів та мінералів, вкрай необхідних для організму.
Дині також є чудовим джерелом антиоксидантів — природних молекул, які допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі. Ці молекули сприяють зменшенню окисного стресу і запобігають пошкодженню тканин.
Дослідження показують, що високе споживання антиоксидантів може знизити ризик розвитку хронічних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання і рак.
Сприяють зволоженню
Близько 20% наших потреб у воді задовольняються через їжу. Дині, що містять до 90% води за вагою, є одними з фруктів, які найбільше зволожують. Це робить їх ідеальними для спекотних літніх днів. Підтримка адекватного рівня гідратації важлива для постійного рівня енергії, регулярного функціонування кишківника і змащеності суглобів.
Підтримують здоров’я імунної системи
Усі види динь є хорошими джерелами вітаміну С, який стимулює вироблення білих кров’яних клітин і зміцнює їхню дію проти інфекцій. Низькі рівні вітаміну С пов’язані з підвищеною сприйнятливістю до хвороб та інфекцій. Вітамін С також допомагає засвоювати негемове залізо з рослинних продуктів, таких як горіхи і боби. Нестача заліза може послабити захист організму, що робить вітамін С особливо цінним для імунної системи.
Одна чашка нарізаної дині задовольняє 65% добової потреби у вітаміні С.
Одна чашка нарізаної дині містить: