Звісно, варення і має бути солодким. Але часом буває, що в десерті надто багато цукру.
В такому разі варення їсти практично неможливо, а тому треба завжди ретельно слідкувати за кількістю цукру, який ви додаєте. Однак якщо варення вже приготовлене і ви зрозуміли, що переборщили з цукром, не поспішайте викидати десерт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Рекомендація експертів доволі проста. За порушення балансу інгредієнтів важливо або знизити кількість зайвого, або заповнити дефіцит іншого (чи інших).
Звісно, ви вже не зможете "вилучити" з варення зайвий цукор, а тому доведеться розбавляти продукт чимось зовсім несолодким.
Найпопулярнішим "рятівником" у такому разі стане ще одна порція такого ж варення, але зварена вже без цукру чи з додаванням мінімальної його кількості.
Якщо у вас немає можливості зварити ще одне варення або ви не хочете витрачати на це свій час, адже цей процес доволі складний і втомливий, існують й інші способи, які вам допоможуть.
Зокрема, ви можете спробувати "замаскувати" надто солодкий смак розведенням варення з невеликою кількістю кислинки. В такому разі найкращим рішенням стане лимонна кислота. Інколи навіть достатньо просто додати до продукту трохи води.
Можна, звісно, залишити варення і таким, як воно вийшло. Просто в такому разі використовуйте меншу його кількість або вживайте з несолодкими напоями.