Контракти.ua

2316  —  09.07
Як приготувати шоколадний рулет
Як приготувати шоколадний рулет

Ніжний, злегка вологий рулет, який сподобається всім любителям шоколаду. На смак цей десерт нагадує торт «Прага», але готується набагато швидше.

Головне у випічці — не пересушіть рулет у духовці, інакше корж ви не зможете скрутити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 3 ст. л;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • цукрова пудра — 3 ст. л;
  • какао-порошок — 2 ст. л;
  • сода харчова — 0,5 ч. л.

Для крему:

  • згущене молоко — 200 г;
  • вершкове масло — 200 г;
  • какао-порошок — 2 ст. л;
  • шоколад.

Приготування:

  1. У миску просійте борошно, какао та соду.
  2. Білки відокремте від жовтків.
  3. Збийте міксером білки з цукровою пудрою в пишну масу, потім, додаючи поступово, збивайте жовтки, далі додайте частинами суху суміш і збийте до однорідної маси.
  4. Деко застеліть пергаментним папером, вилийте тонким шаром масу і розрівняйте лопаткою.
  5. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 200 градусів 8-10 хвилин.
  6. Для крему вершкове масло збийте в пишну масу, порціями додайте згущене молоко, поступово збиваючи, всипте какао-порошок і збивайте ще 1-2 хвилини.
  7. Готовий бісквіт переверніть на чистий кухонний рушник, зніміть з нього пергамент і за допомогою рушника згорніть його в рулет. Залиште охолоджуватися, потім обережно розкачайте, змастіть кремом і знову скачайте в рулет. Відправте в холодильник на годину. Прикрасьте розтопленим шоколадом та наріжте порційними шматочками.

Поради:

  • Інгредієнти для крему мають бути кімнатної температури.