Більшість з нас, повернувшись додому з ринку чи супермаркету, одразу кладуть помідори в холодильник.
Здавалося б, це досить логічно, адже тоді овочі залишатимуться свіжими довше, але, насправді, низька температура погіршує смакові якості продукту. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Якщо ви помітили, що через день-два у холодильнику томати стають водянистими, без характерного запаху і смаку, то причина саме у неправильному зберіганні.
Помідори відрізняються багатим, доволі складним, солодко-кислим смаком, який досягається завдяки роботі понад 400 летких сполук. Виробляються вони спеціальними ферментами, що містить плід.
Щойно температура опускається нижче +12 градусів, ферменти припиняють діяти, через що смак томатів одразу погіршується. І процес цей незворотній. Тобто, навіть витягнувши помідор з холодильника і залишивши його за кімнатної температури, ви не зможете повернути смак.
Додатково холод руйнує клітинні мембрани м’якоті овоча. Через низьку температуру улюблений продукт стає борошнистим, водянистим і прісним.
Як і де правильно зберігати томати:
Звичайно, якщо помідори вже дуже стиглі, але ви не збираєтесь з’їсти їх за день, тоді потрібно покласти овочі в холодильник.