Контракти.ua

2593  —  02.07
Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння
Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння

Гречка — досить популярна крупа, тому вона є на столі кожної української родини, що не дивно, адже вона дуже смачна і вкрай корисна для здоров’я та не шкодить фігурі.

Розповідаємо, як зварити смачну гречку, щоб вона була розсипчастою, ароматною і мала вишуканий смак, наче в ресторані. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Який секрет приготування смачної розсипчастої гречки

Професійні кухарі рекомендують додавати трохи вершкового масла, але не до готової страви, а ще під час варіння. Так, треба класти шматочок просто до каструлі разом із крупою і водою. Такий простий трюк зробить текстуру гречки ніжнішою та надасть їй приємного вершкового смаку й аромату.

Як правильно зварити гречку з маслом:

  1. Промийте 1 склянку гречки в холодній воді.
  2. Обсмажте її на сухій сковороді 1–2 хвилини, щоб повністю розкрився аромат.
  3. Пересипте крупу до каструлі, додайте 2 склянки води та пів чайної ложки солі.
  4. Додайте шматочок вершкового масла, приблизно десять грамів.
  5. Варити необхідно на слабкому вогні під кришкою 15–20 хвилин. Не варто мішати гречку до повного випаровування води, щоб не порушити її текстуру.

Зварена в такий спосіб гречка вийде ароматною, ніжною і розсипчастою.

Які ще підсилювачі смаку для гречки

  • Додайте трохи часнику чи лаврового листя під час варіння — ці складники увиразнять аромат.
  • Замініть воду на овочевий чи м’ясний бульйон.
  • Під час варіння додайте засмажку з моркви, селери та цибулі.