Контракти.ua

326  —  03.07
Курячі котлетки будуть ніжними, соковитими й ароматними: додайте цей секретний інгредієнт
Курячі котлетки будуть ніжними, соковитими й ароматними: додайте цей секретний інгредієнт

Курячі котлети часто виходять занадто сухими та пісними. Але одна секретна добавка може повністю змінити їхній смак та аромат.

Цей секретний інгредієнт — вершкове масло. Якщо додати декілька шматочків у курячий фарш, ви отримаєте соковиті й запашні котлетки із хрумкою рум’яною скориночкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чому саме вершкове масло треба додавати до курячого фаршу

  • Під час смаження вершкове масло повільно тане всередині котлети, зберігаючи соковитість м’яса.
  • Воно пом’якшує структуру м’яса і робить фарш пухким.
  • Додає легкого вершкового присмаку, який ідеально поєднується з курятиною.
  • Використовуйте холодне масло, а не розтоплене, саме це дозволяє зберегти структуру фаршу.
  • Не пересмажуйте котлети, бо тоді навіть вершкове масло не врятує пересушене м’ясо.
  • Якщо хочете ще більше соку, додайте у курячий фарш натертий кабачок чи трохи жирних вершків.

Як правильно смажити котлети з вершковим маслом

  • Використовуйте холодне масло, а не розтоплене, саме це дозволяє зберегти структуру фаршу.
  • Не пересмажуйте котлети, бо тоді навіть вершкове масло не врятує пересушене м’ясо.
  • Якщо хочете ще більше соку, додайте у курячий фарш натертий кабачок чи трохи жирних вершків.

Ідеальний рецепт соковитих курячих котлет

Інгредієнти:

  • 500 грамів курячого філе;
  • одна цибулина;
  • 2 скибочки батона, замочених у молоці;
  • одне яйце;
  • 50 грамів холодного вершкового масла;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зубчик часнику;
  • панірувальні сухарі чи борошно;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування.

  1. Змішайте фарш із натертою цибулею та хлібом.
  2. Додайте до м’ясної маси яйце, спеції, подрібнений часник.
  3. Наріжте холодне вершкове масло дрібними кубиками й обережно додайте до фаршу. Не розмішуйте надто активно, шматочки мають залишатися цілими.
  4. Сформуйте котлети, обваляйте в панірувальних сухарях.
  5. Смажте на середньому вогні по 4–5 хвилин з кожного боку до утворення золотавої скоринки.