326 — 03.07
Курячі котлетки будуть ніжними, соковитими й ароматними: додайте цей секретний інгредієнт
Курячі котлети часто виходять занадто сухими та пісними. Але одна секретна добавка може повністю змінити їхній смак та аромат.
Цей секретний інгредієнт — вершкове масло. Якщо додати декілька шматочків у курячий фарш, ви отримаєте соковиті й запашні котлетки із хрумкою рум’яною скориночкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Чому саме вершкове масло треба додавати до курячого фаршу
- Під час смаження вершкове масло повільно тане всередині котлети, зберігаючи соковитість м’яса.
- Воно пом’якшує структуру м’яса і робить фарш пухким.
- Додає легкого вершкового присмаку, який ідеально поєднується з курятиною.
- Використовуйте холодне масло, а не розтоплене, саме це дозволяє зберегти структуру фаршу.
- Не пересмажуйте котлети, бо тоді навіть вершкове масло не врятує пересушене м’ясо.
- Якщо хочете ще більше соку, додайте у курячий фарш натертий кабачок чи трохи жирних вершків.
Як правильно смажити котлети з вершковим маслом
- Використовуйте холодне масло, а не розтоплене, саме це дозволяє зберегти структуру фаршу.
- Не пересмажуйте котлети, бо тоді навіть вершкове масло не врятує пересушене м’ясо.
- Якщо хочете ще більше соку, додайте у курячий фарш натертий кабачок чи трохи жирних вершків.
Ідеальний рецепт соковитих курячих котлет
Інгредієнти:
- 500 грамів курячого філе;
- одна цибулина;
- 2 скибочки батона, замочених у молоці;
- одне яйце;
- 50 грамів холодного вершкового масла;
- сіль, перець — за смаком;
- зубчик часнику;
- панірувальні сухарі чи борошно;
- рослинна олія для смаження.
- Змішайте фарш із натертою цибулею та хлібом.
- Додайте до м’ясної маси яйце, спеції, подрібнений часник.
- Наріжте холодне вершкове масло дрібними кубиками й обережно додайте до фаршу. Не розмішуйте надто активно, шматочки мають залишатися цілими.
- Сформуйте котлети, обваляйте в панірувальних сухарях.
- Смажте на середньому вогні по 4–5 хвилин з кожного боку до утворення золотавої скоринки.