728 — 02.07
Як приготувати оладки на кефірі без яєць
Ці оладки на кефірі готуються без яєць, але виходять неймовірно повітряними та апетитними.
Подавайте їх у гарячому вигляді, зі сметаною, згущеним молоком, варенням чи медом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
кефір 2,5% - 200 мл
борошно - 150 г
цукор - 1,5 ч. л.
сода харчова - 0,5 ч. л.
Сіль - щіпка
олія
цукрова пудра
- У миску влийте теплий кефір, додайте цукор, сіль, перемішайте. Частинами всипте борошно, перемішуючи, потім соду і ще раз швидко перемішайте. Залиште за кімнатної температуріи на п'ять хвилин. Тісто більше не перемішуйте.
- У сковороді на середньому вогні, розігрійте олію, і акуратно набираючи тісто столовою ложкою, викладайте на сковороду, формуючи оладки. Обсмажте із двох боків до золотистої скоринки. Посипте цукровою пудрою.
- Кефір використовуйте будь-якої жирності.