Контракти.ua

753  —  01.07
Соус реліш з огірками і спеціями — маловідомий українцям, але надзвичайно популярний в США
Соус реліш з огірками і спеціями — маловідомий українцям, але надзвичайно популярний в США

Реліш — це приправа або соус, який складається з дуже дрібно нарізаних овочів або фруктів. Їх маринують у суміші зі спецій, цукру і оцту.

Найчастіше соус реліш використовують як доповнення до бургерів, хотдогів, сендвічів та інших страв з м’ясом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

великий огірок (без насіння) - 3 шт.

біла цибулина - 2 шт.

червоний солодкий перець - 1 шт.

зелений солодкий перець - 1 шт.

сіль - 2 ст. ложки

яблучний оцет - 1 склянка

цукор - ¾ склянки

гірчичне насіння - 2 ч. ложки

насіння селери - 2 ч. ложки

Процес приготування:

  1. Наріжте огірки, цибулю й болгарський перець дрібними шматочками.
  2. Посоліть овочеву суміш і залиште настоюватися на пів години, після чого добре промийте водою та ретельно відіжміть зайву рідину.
  3. У каструлі з’єднайте оцет, цукор і прянощі, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Додайте підготовлені овочі, варіть усе разом приблизно 10 хвилин.
  5. Гарячий соус розкладіть по стерилізованих банках і щільно закрутіть кришками.

Смачного!