Кожен вид горіхів має свої переваги для здоров’я. Зокрема, вони забезпечують організм білком.
Горіхи дуже корисні, зокрема вони багаті на клітковину та білок. Ці поживні речовини допомагають залишатися ситими, уповільнюють травлення і стабілізують рівень цукру в крові. Втім, деякі види горіхів багаті на білок, як і яйце. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Про це йдеться у матеріалі Eatingwell.
Яйце є одним з найкращих продуктів з високим вмістом білка. Однак арахіс, мигдаль і фісташки також мають високий вміст цієї органічної речовини.
Арахіс
Перевага арахісу в тому, що він не дуже дорогий. Крім того, цей горіх довго зберігається і поживний. Він містить понад 7 грамів білка і 2 грами клітковини на порцію в ¼ склянки.
Мигдаль
Мигдаль — джерело багатьох поживних речовин, зокрема клітковини та антиоксидантів, які сприяють здоров’ю серця. Мигдаль містить 3,5 грама клітковини на 23 горіхи. Це забезпечує понад 10% добової потреби в клітковині.
Фісташки
Цей горіх багатий на калій, що регулює кров’яний тиск, вітамін B6, який підтримує імунітет, і марганець, який сприяє зміцненню кісток. Регулярне вживання фісташок може покращити здоров’я кишкового мікробіому, збільшуючи концентрацію корисних бактерій. Фісташки мають 6 г білка на на ¼ склянки горіхів без шкаралупи.
Інші горіхи з високим вмістом білка:
За словами дієтологів, з огляду на вміст білка арахіс, мигдаль і фісташки — це найкращий вибір. Однак інші горіхи — кеш’ю, волоські чи фундук — також є джерелами білка.
Нагадаємо, ми писали про те, які продукти треба додати до раціону, щоб гемоглобін залишався у нормі.