407 — 28.06
Рецепт полуничного варення з книги 1960 року: виходить густим, але ягоди не розварюються
Наші бабусі добре знали, як зварити густе полуничне варення без уварювання. Цей рецепт може сильно здивувати сучасних кулінарів.
У вас вийдуть цілі ягоди в густому, але кришталево-прозорому сиропі. Взимку вся родина буде ласувати літніми дарами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Полуниця - 1 кг
Цукор - 1 кг
Вода - 1 склянка
Процес приготування:
- Помити ягоди, видалити "хвостики". Засипати 500 г (половиною) цукру на 5-6 годин, щоб ягоди пустили сік. Пізніше його потрібно злити в окрему ємність.
- Приготувати густий сироп 1 склянка води (плюс злитий сік з ягід) і 500 г цукру. Варити, помішуючи, як звичайний сироп.
- Прибрати сироп з вогню, залити ним ягоди, не помішуючи, а струсити ємність, щоб вся полуницю покрилася сиропом.
- Варити варення до готовності. Зазвичай це кілька хвилин.