Контракти.ua

421  —  10.06
Сирники без яєць, з однієї жмені сиру: неймовірно пухкі, не прилипають і не "пливуть"
Сирники без яєць, з однієї жмені сиру: неймовірно пухкі, не прилипають і не

Сирники — це традиційний український сніданок. Однак чи можна його приготувати без яєць?

Існує відмінний рецепт лише із сиру, цукру та борошна. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Насправді сирники без яєць виходять навіть більш ніжними, ароматними й смачнішими. Крім того, такий рецепт є ідеальним варіантом для тих, хто не переносить яйця, адже знижує можливі алергічні реакції.

Інгредієнти

сир 5% жирності - 300 г

цукор - 2 ст. ложки

ванільний цукор - щіпка

борошно - 3 ст. ложки

сметани - 1 ст. ложка

олія - для смаження

Процес приготування:

  1. Ретельно розімніть сир виделкою або пропустіть через сито, додайте цукор, ванільний цукор і борошно. Якщо тісто вийде надто сухим, можна підмішати ложку сметани для м’якості. Замісіть однорідну, ніжну масу, сформуйте з неї маленькі сирники й обкачайте у борошні.
  2. Обсмажуйте сирники на середньому вогні в розігрітій олії по 3–4 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки.
  3. Важливо: тримайте середній вогонь і не накривайте сковорідку кришкою. Так сирники збережуть свою форму, ніжність і аромат.

Смачного!