Секрет горохового супу — не тільки у його поживності та смаку, але й у користі.
Горох — корисна та дуже смачна бобова культура. Його часто використовують для приготування супу. Однак, цей продукт зазвичай довго розварюється, тому його потрібно замочувати на тривалий час. Утім, є способи його значно пришвидчити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Зазвичай для кращого розварювання гороху його замочують на кілька годин, щоб крупа добре набухла. Додамо також, що крупи промивають вручну за пропорціями: на 1 кг гороху приблизно 2,5-3 л води, а очищати зерно потрібно до тих пір, поки зливна вода не буде прозорою. Після чого горох знову промивають, заливають чистою водою і ставлять на вогонь варитися.
Ще один перевірений спосіб — звичайна харчова сода також дозволить вашому гороху швидко розваритися. Для цього після закипання крупи за хвилин 10-15 потрібно в каструлю додати соду.
Пропорції: 0,5 чайної ложки на 2 літри рідини. Вже за 5-7 хвилин горох стає м’яким.
Колоті горошини спочатку необхідно промити під водою, доки рідина не стане прозорою. Також для цього рецепту вам знадобляться цибулина, морквина і ваші улюблені спеції.
Приготування дуже просте:
Раніше ми писали, як зробити суп густішим — поради досвідчених кулінарів читайте у новині.