363 — 30.05
Полуничний бум: неперевершена галета до кави або чаю
Хрустка галета ідеально смакуватиме з чаєм або кавою. Подавати десерт можна з морозивом.
Сезон полуниці майже відкрито. Ця ягода смакує свіжою і гарно поєднується з різними десертами. Ідеальною виходить полунична галета — круглий, плоский хрусткий пиріг з відкритим верхом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Рецептом полуничної галети на сирному тісті поділилася кулінарка Валерія Матрохіна.
- вершкове масло 82,5% (холодне) — 90 г
- борошно — 180 г
- кисломолочний сир — 100 г
- цукор — 40 г
- дрібка солі
- жовток — для змащування
Інгредієнти для начинки
- свіжа полуниця — 350 г
- цукор — 40 г
- кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л
- вершковий сир — 150 г
- 2 ст. л цукрової пудри
- Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками. З’єднуємо його з борошном і кисломолочним сиром. Перетираємо цю масу руками або у блендері до стану дрібної крихти.
- Додаємо до тіста цукор та сіль. Якщо сир не був вологим і тісто не збирається докупи, то додаємо трішки крижаної води. Швидко замішуємо тісто. Воно має вийти пластичним, але не липким.
- Готове тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо до холодильника на 30 хвилин.
- Охолоджене тісто розкачуємо у великий круг (не тоненько) на аркуші пергаменту. Розкачаний пласт викладаємо на деко.
- У центр тіста викладаємо вершковий сир змішаний з пудрою. Нарізану полуницю поєднуємо з цукром та крохмалем. Викладаємо її зверху.
- Важливо залишити по краях близько 4–5 см тіста. Краї загортаємо до центру, частково покриваючи начинку.
- Змащуємо жовтком і щедро посипаємо цукром.
- Галету ставимо до духовки, яка попередньо розігріта до 180°C. Випікаємо до золотистої скоринки — приблизно 35–40 хвилин.
За словами кулінарки, начинка пустить сік і може трішки витекти з галети. Втім, засмучуватися не варто — смак залишиться неперевершеним.