Ми знаємо, що вживання більшої кількості яскравих і свіжих фруктів та овочів може кардинально змінити ситуацію, коли йдеться про схуднення.
Але дотримання райдужної дієти також є корисним для серця кроком, який може знизити ваш кров'яний тиск та надати інші переваги для загального здоровʼя. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Яскраві кольори продуктів, таких як червоний перець та зелена капуста, не просто роблять гарною вашу тарілку — вони містять багато поживних речовин, які можуть підтримувати здоров'я серця, покращувати кровообіг та знижувати ризик ускладнень, пов'язаних із гіпертонією.
Woman`sWorld розповідає, як зробити свої страви більш барвистими та відкрити для себе переваги цієї здорової дієти щодо зниження тиску.
Райдужна дієта означає щоденне вживання різних барвистих фруктів та овочів. Кожен колір містить необхідні поживні речовини, які допомагають підтримувати довгострокове здоров'я.
Вживаючи “веселку”, людина має більше шансів отримати повний спектр вітамінів, мінералів та антиоксидантів, стверджує Александра Ворд, докторка медичних наук, кардіологиня. Це цікавий та простий спосіб зробити харчування здоровішим, особливо для людей з високим кров'яним тиском.
Зрозуміло, що регулярна фізична активність, зниження стресу та дотримання збалансованого харчування можуть допомогти контролювати високий кров'яний тиск, але вживання різнокольорових фруктів та овочів може допомогти зосередитися на ключових факторах, що впливають на здоров'я серця. Ось деякі з найбільших переваг для здоров'я:
Хоча барвиста тарілка творить дива для кров'яного тиску, переваги на цьому не закінчуються. Збалансоване харчування з поживних фруктів та овочів також може сприяти загальному здоров'ю та самопочуттю. Ось як:
Щоб отримати користь від барвистої дієти, вам слід прагнути з'їдати від п'яти до дев'яти порцій барвистих фруктів та овочів на день. Щоб зрозуміти, що потрібно робити, доктор Коннор рекомендує дотримуватися таких рекомендацій:
1 склянка сирих овочів або фруктів
½ склянки варених овочів або фруктів
1 склянка листової зелені
½ склянки 100-відсоткового фруктового або овочевого соку (хоча перевага надається цільним продуктам)
Докторка Ворд додає, що прагнути до більшої кількості ще краще. Мета полягає в тому, щоб споживати продукти у поєднанні кольорів — в ідеалі, три або більше різних кольорів щодня, каже вона. Навіть невеликі порції мають значення, наприклад, жменя ягід або пів склянки моркви.
Райдужна дієта — це не лише колір, а й різноманітність та баланс. Крім того, вживання більш яскравої їжі допомагає зменшити споживання менш корисних продуктів, таких як оброблені закуски або занадто багато червоного м’яса. Головне — почати з малого, бути послідовним і насолоджуватися процесом відкриття нових фруктів та овочів.