Контракти.ua

460  —  26.05
Як приготувати штрудель із листкового тіста з куркою грибами та сиром
Як приготувати штрудель із листкового тіста з куркою грибами та сиром

Класичний штрудель зазвичай готується з фруктовою начинкою, але спробуйте використати варіант готового тіста для штруделя з несолодкою начинкою.

До складу входять куряче м'ясо, ароматні гриби та хрумке листкове тісто. Подайте зі свіжими овочами, зеленню або будь-яким соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

тісто листкове бездріжджове - 500 г

куряче філе - 400 г

печериці - 200 г

сир твердий - 100 г

сметана - 60 г

яєчний жовток - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 2 зубчики

перець чорний мелений

сіль

олія

кунжут

  1. Тісто розморозьте у холодильнику.
  2. Куряче філе відваріть у підсоленій воді 20 хвилин після закипання. Остудіть та наріжте на невеликі кубики.
  3. Цибулю та часник очистьте і дрібно наріжте.
  4. Гриби промийте та наріжте на середні пластини.
  5. На сковороді з олією обсмажте цибулю та часник до м'якості, додайте гриби і смажте до золотистого кольору.
  6. У миску викладіть куряче філе, гриби, сир, перемішайте, додайте сметану, перець чорний мелений, посоліть і ще раз перемішайте.
  7. Жовток збийте з чайною ложкою води.
  8. Тісто тонко розкатайте і викладіть на деко, застелене пергаментом.
  9. На тісто рівним шаром викладіть начинку, не доходячи до краю, поверніть у рулет і защипніть краї.

10. Зверху на рулеті зробіть акуратно невеликі надрізи.

11. Змастіть жовтком і посипте кунжутом.

12. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 30-35 хвилин.

Поради :

  • Готовність штруделя перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.