460 — 26.05
Як приготувати штрудель із листкового тіста з куркою грибами та сиром
Класичний штрудель зазвичай готується з фруктовою начинкою, але спробуйте використати варіант готового тіста для штруделя з несолодкою начинкою.
До складу входять куряче м'ясо, ароматні гриби та хрумке листкове тісто. Подайте зі свіжими овочами, зеленню або будь-яким соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
тісто листкове бездріжджове - 500 г
куряче філе - 400 г
печериці - 200 г
сир твердий - 100 г
сметана - 60 г
яєчний жовток - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 2 зубчики
перець чорний мелений
сіль
олія
кунжут
- Тісто розморозьте у холодильнику.
- Куряче філе відваріть у підсоленій воді 20 хвилин після закипання. Остудіть та наріжте на невеликі кубики.
- Цибулю та часник очистьте і дрібно наріжте.
- Гриби промийте та наріжте на середні пластини.
- На сковороді з олією обсмажте цибулю та часник до м'якості, додайте гриби і смажте до золотистого кольору.
- У миску викладіть куряче філе, гриби, сир, перемішайте, додайте сметану, перець чорний мелений, посоліть і ще раз перемішайте.
- Жовток збийте з чайною ложкою води.
- Тісто тонко розкатайте і викладіть на деко, застелене пергаментом.
- На тісто рівним шаром викладіть начинку, не доходячи до краю, поверніть у рулет і защипніть краї.
10. Зверху на рулеті зробіть акуратно невеликі надрізи.
11. Змастіть жовтком і посипте кунжутом.
12. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 30-35 хвилин.
- Готовність штруделя перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.