Контракти.ua

359  —  24.05
Як приготувати чевапчичі: домашній рецепт маленьких балканських ковбасок
Як приготувати чевапчичі: домашній рецепт маленьких балканських ковбасок

Чевапчичі — це маленькі ковбаски з м’ясного фаршу, які можна посмажити на сковороді або запекти у духовці.

Додайте в м’ясо незвичайний інгредієнт — соду, яка зробить страву соковитим і ніжним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

яловичина (м'якоть) - 400 г

свинина (м'якоть) - 400 г

цибуля - 2 шт.

вода мінеральна газована - 50 мл

паприка мелена - 1 ч. л.

приправа «карі» - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сода - щіпка

сіль

олія

  1. Цибулю очистьте і дрібно наріжте.
  2. М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником, наріжте на маленькі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
  3. Додайте цибулю, паприку, карі, чорний мелений перець, соду, сіль влийте газовану воду, перемішайте і кілька разів добре відбийте до однорідної консистенції.
  4. Згорніть у кулю, обмажте олією, накрийте плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години.
  5. Готовий фарш викладіть у кондитерський рукав і сформуйте ковбаски завдовжки 6-8 сантиметрів.
  6. У сковороді розігрійте олію і обсмажте чевапчичі до готовності, періодично перевертаючи, щоб вони рівномірно підрум’янилися.

Поради:

  • Використовувати можна готовий фарш.
  • Ковбаски можна сформувати руками, змоченими у воді.