474 — 04.05
Зелений борщ: як його приготувати
Зелений борщ стане чудовою стравою до обіду.
Весняна і традиційна для української кухні страва — зелений борщ. Загалом в Україні існує не один десяток різновидів борщу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Пропонуємо приготувати один із них за таким рецептом.
Інгредієнти:
- М’ясо — 600 г
- Вода — 3 літри
- Картопля — 400 г
- Морква — 1 штука
- Щавель — 200 г
- Зелень кропу — 1 пучок
- Зелень петрушки — 1 пучок
- Зелена цибуля — кілька пір’їн
- Яйця — 4 штуки
- Лавровий лист — 1 штука
- Перець горошком — 5 штук
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Промийте м’ясо. Залийте м’ясо 3 літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні.
- Додайте перець горошком, сіль і перець.
- Вийміть з м’ясного бульйону м’ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у бульйон.
- Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності.
- Відваріть 4 яйця. Поріжте їх — половинками або кружальцями.
- Поріжте зелень — щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.
- Коли овочі готові — додавайте порізану зелень. Варіть 3 хвилини. Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати пісний борщ з карасями. Більше про це читайте у новині.