Контракти.ua

474  —  04.05
Зелений борщ: як його приготувати
Зелений борщ: як його приготувати

Зелений борщ стане чудовою стравою до обіду.

Весняна і традиційна для української кухні страва — зелений борщ. Загалом в Україні існує не один десяток різновидів борщу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Пропонуємо приготувати один із них за таким рецептом.

Інгредієнти:

  • М’ясо — 600 г
  • Вода — 3 літри
  • Картопля — 400 г
  • Морква — 1 штука
  • Щавель — 200 г
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Зелена цибуля — кілька пір’їн
  • Яйця — 4 штуки
  • Лавровий лист — 1 штука
  • Перець горошком — 5 штук
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Промийте м’ясо. Залийте м’ясо 3 літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні.
  • Додайте перець горошком, сіль і перець.
  • Вийміть з м’ясного бульйону м’ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у бульйон.
  • Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності.
  • Відваріть 4 яйця. Поріжте їх — половинками або кружальцями.
  • Поріжте зелень — щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.
  • Коли овочі готові — додавайте порізану зелень. Варіть 3 хвилини. Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати пісний борщ з карасями. Більше про це читайте у новині.