Контракти.ua

224  —  26.04
З цією стравою ви відмовитеся від смаженої й тушкованої картоплі: ідеальний варіант для вечері
З цією стравою ви відмовитеся від смаженої й тушкованої картоплі: ідеальний варіант для вечері

Приготуйте такі запечені картопляні биточки з начинкою з копченої курки, сиру та петрушки.

Ця страва є чудовою альтернативою смаженій або тушкованій картоплі та може подаватися як самостійна, особливо з улюбленим соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

Картопля - 500 г

копчена курка - 200 г

твердий сир - 80 г

петрушка - 30 г

олія - 1 ст. л.

сіль, перець - за смаком

Процес приготування:

  1. Очистьте картоплю, відваріть її в підсоленій воді до готовності, охолодіть та натріть на тертці.
  2. Твердий сир натріть на великій тертці та змішайте з картоплею.
  3. Наріжте копчену курку дрібними кубиками або соломкою та додайте до суміші.
  4. Дрібно наріжте свіжу петрушку та додайте до маси.
  5. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте всі інгредієнти. За бажанням можна додати трохи часнику для аромату.
  6. З отриманої суміші сформуйте довгасті биточки. Масу легко ліпити, вона не прилипає до рук.
  7. Розігрійте духовку до 180°C, викладіть биточки на деко та запікайте приблизно 15 хвилин до легкого зарум'янювання. Подавайте гарячими, доповнивши томатним кетчупом або іншим соусом за смаком.

Смачного!