Контракти.ua

264  —  21.04
Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися
Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

У випадку, якщо немає холодильника, а крашанки з’їсти не вдалося, то зберігати їх можна впродовж 12 годин.

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ось ключові правила їх зберігання:

У холодильнику

Це найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти. У холодильнику, при температурі не вище +4°C, варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.

При кімнатній температурі

Це найризикованіший варіант. Варені яйця є швидкопсувним продуктом. Якщо крашанки перебували при кімнатній температурі (на столі, у кошику) понад 12 годин, вживати їх в їжу вже небезпечно. Тепле середовище сприяє швидкому розмноженню бактерій. Такі яйця краще використовувати виключно як елемент декору.

Перед тим, як з’їсти крашанку, яка зберігалася навіть у холодильнику, огляньте її. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин. Будь-який неприємний запах — сигнал про те, що яйце зіпсувалося і його слід викинути.

До того ж термін зберігання яєць залежить від їх стану:

  • зварене на м’яко — до 2 днів
  • зварене вкруту, але тріснуте — до 3 днів
  • зварене вкруту й очищене — до 3 днів
  • зварене вкруту й ціле — до 10-14 днів
Статьи по теме
Щоб не отруїтися: скільки можна зберігати
Щоб не отруїтися: скільки можна зберігати "Олів'є" та "Шубу"

Салати з майонезом дуже швидко псуються.
04.01 — 333

Кому не можна їсти червону ікру і як правильно зберігати делікатес, щоб не отруїтися
Кому не можна їсти червону ікру і як правильно зберігати делікатес, щоб не отруїтися

Червона ікра - дуже корисний продукт, у якому зосереджена велика кількість необхідних для людини поживних речовин. А ще це традиційний делікатес на новорічному столі українців.
04.04.24 — 470