Контракти.ua

236  —  18.04
Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року
Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року

Великдень 2025 року вже на носі, а тому саме час подумати про те, яку цікаву паску можна приготувати для освячення і смакування.

Якщо хочете спробувати незвичайний рецепт для великодньої паски, зверніть увагу на лимонну. Вона має чудовий цитрусовий запах і дуже м’яку, повітряну текстуру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

пшеничне борошно - 500 г

яйця - 3 шт.

вершкове масло - 100 г

молоко - 150 мл

цукор - 150 г

сухі дріжджі - 11 г

лимон (цедра і сік) - 1 шт.

ванільний цукор - 1 ч. л.

Сіль - дрібка

білок (для глазурі) - 1 шт.

цукрова пудра (для глазурі) - 100 г

лимонний сік - 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Нагрійте молоко до теплої температури, додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Гарно розмішайте і залиште на 15–20 хвилин у теплому місці, щоб опара збільшилася в об’ємі.
  2. Збийте яйця з цукром і ванільним цукром до легкої пінки. Потім додайте розтоплене масло, лимонну цедру та сік половини лимона. Влийте опару і ретельно перемішайте.
  3. Поступово додавайте просіяне борошно й сіль, замішуючи тісто. Накрийте його рушником і залиште на 1,5–2 години в теплі, щоб піднялося.
  4. Після того, як тісто підросте, викладіть його до змащених форм, заповнивши їх на третину, і дайте ще 30–40 хвилин піднятися.
  5. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 35–45 хвилин, залежно від розміру форм.
  6. Збийте білок із цукровою пудрою та лимонним соком до стійкої піни. Прикрасьте паски цукатами з лимона чи апельсина або посипте свіжою лимонною цедрою для додаткового аромату.

Смачного!