236 — 18.04
Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року
Великдень 2025 року вже на носі, а тому саме час подумати про те, яку цікаву паску можна приготувати для освячення і смакування.
Якщо хочете спробувати незвичайний рецепт для великодньої паски, зверніть увагу на лимонну. Вона має чудовий цитрусовий запах і дуже м’яку, повітряну текстуру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
пшеничне борошно - 500 г
яйця - 3 шт.
вершкове масло - 100 г
молоко - 150 мл
цукор - 150 г
сухі дріжджі - 11 г
лимон (цедра і сік) - 1 шт.
ванільний цукор - 1 ч. л.
Сіль - дрібка
білок (для глазурі) - 1 шт.
цукрова пудра (для глазурі) - 100 г
лимонний сік - 1 ч. л.
Процес приготування:
- Нагрійте молоко до теплої температури, додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Гарно розмішайте і залиште на 15–20 хвилин у теплому місці, щоб опара збільшилася в об’ємі.
- Збийте яйця з цукром і ванільним цукром до легкої пінки. Потім додайте розтоплене масло, лимонну цедру та сік половини лимона. Влийте опару і ретельно перемішайте.
- Поступово додавайте просіяне борошно й сіль, замішуючи тісто. Накрийте його рушником і залиште на 1,5–2 години в теплі, щоб піднялося.
- Після того, як тісто підросте, викладіть його до змащених форм, заповнивши їх на третину, і дайте ще 30–40 хвилин піднятися.
- Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 35–45 хвилин, залежно від розміру форм.
- Збийте білок із цукровою пудрою та лимонним соком до стійкої піни. Прикрасьте паски цукатами з лимона чи апельсина або посипте свіжою лимонною цедрою для додаткового аромату.