Контракти.ua

303  —  18.04
Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки
Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки

Паски виходять неймовірно пухкими.

Рецептів пасок існує безліч. Хочемо розповісти про приготування паски-бріош за французькою технікою. Вона буде неймовірно пухкою та смачною. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua підготував рецепт кулінара Ектора Хіменеса-Браво.

Інгредієнти

  • борошно — 500 г
  • цукор — 150 г
  • сухі дріжджі — 16 г
  • сіль — 10 г
  • яйця — 350 г
  • вершкове масло — 300 г
  • цукати/родзинки — 200 г
  • апельсиновий сік або коньяк — 70 г

Приготування

  1. Цукати треба завчасно замочити в коньяку або в апельсиновому соку.
  2. Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі, сіль та додаємо збиті яйця. Вимішуємо тісто: спочатку виделкою, а потім руками.
  3. Додаємо холодне масло порційно — по 1 шматочку. Добре вимішуємо тісто, залишаємо на 2-2,5 години, щоб воно піднялося.
  4. Коли тісто збільшилося в об’ємі, додаємо цукати. Гарно вимішуємо та відправляємо до холодильника на ніч.
  5. Коли тісто вистоялося в холодильнику, розділяємо його на частини та викладаємо в форми. Пасочки змащуємо жовтком з молоком та залишаємо до повного підняття.
  6. Пасочки випікаємо за температури 180°. Перші 10 хвилин — з паром, або ставимо на низ деко з водою. Потім забираємо воду і випікаємо ще 30 хвилин.