303 — 18.04
Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки
Паски виходять неймовірно пухкими.
Рецептів пасок існує безліч. Хочемо розповісти про приготування паски-бріош за французькою технікою. Вона буде неймовірно пухкою та смачною. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепт кулінара Ектора Хіменеса-Браво.
Інгредієнти
- борошно — 500 г
- цукор — 150 г
- сухі дріжджі — 16 г
- сіль — 10 г
- яйця — 350 г
- вершкове масло — 300 г
- цукати/родзинки — 200 г
- апельсиновий сік або коньяк — 70 г
Приготування
- Цукати треба завчасно замочити в коньяку або в апельсиновому соку.
- Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі, сіль та додаємо збиті яйця. Вимішуємо тісто: спочатку виделкою, а потім руками.
- Додаємо холодне масло порційно — по 1 шматочку. Добре вимішуємо тісто, залишаємо на 2-2,5 години, щоб воно піднялося.
- Коли тісто збільшилося в об’ємі, додаємо цукати. Гарно вимішуємо та відправляємо до холодильника на ніч.
- Коли тісто вистоялося в холодильнику, розділяємо його на частини та викладаємо в форми. Пасочки змащуємо жовтком з молоком та залишаємо до повного підняття.
- Пасочки випікаємо за температури 180°. Перші 10 хвилин — з паром, або ставимо на низ деко з водою. Потім забираємо воду і випікаємо ще 30 хвилин.