488 — 09.04
Рецепт тіста для пасок з найнасиченішими смаком та ароматом: ввечері замісили, вранці спекли
Ця паска відрізняється дуже насиченим смаком та ароматом. Спробуйте приготувати звечора тісто, а вранці вже можна пекти великодню випічку.
Основний секрет цього тіста в пряженому молоці. Воно робить паску ароматною, ніжною, вологою і в міру солодкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
тепле пряжене молоко - 250 г
сухі дріжджі - 10 г
яйця - 2 шт.
яєчні жовтки - 2 шт.
цукор - 200 г
м’яке вершкове масло - 150 г
ванільний цукор - 1 ч. ложка
ром чи коньяк - 2 ст. ложки
цедра апельсину - 1 шт.
сіль - 1/3 ч. ложки
борошно - 600 г
сушене манго, цукати, родзинки - 100 г
Процес приготування:
- У тепле молоко додайте дріжджі, ретельно перемішайте і залиште в теплому місці до активації дріжджів.
- В окремій мисці збийте яйця з жовтками та цукром до однорідної маси. Додайте м’яке вершкове масло, добре перемішайте.
- До яєчно-масляної суміші влийте активовані дріжджі з молоком, накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин або на ніч.
- Вранці до отриманої суміші додайте ванільний цукор, ром або коньяк, цедру апельсину, добре перемішайте.
- Всипте сіль, поступово додавайте просіяне борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
- Вимиті та обсушені цукати або сушене манго додайте до тіста, добре перемішайте.
- Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на половину. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години для піднімання.
- Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте паски протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою: якщо вона виходить сухою, паска готова.
- Гарячі паски накрийте рушником і дайте їм повністю охолонути. Після охолодження прикрасьте за бажанням.