Контракти.ua

272  —  26.03
Як приготувати кекс на кефірі
Як приготувати кекс на кефірі

Кекс на кефірі – це класичний варіант швидкої випічки із простих продуктів, які завжди є в будь-якому холодильнику.

Приготуйте його в одній великій формі або порційних формочках для кексу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Кекс виходить повітряним, ароматним і злегка вологим.

Інгредієнти

борошно пшеничне - 250 г

кефір - 250 мл

яйця курячі - 2 шт.

цукор - 150 г

масло вершкове - 100 г

розпушувач - 10 г

цукор ванільний - 10 г

сіль - щіпка

пудра цукрова

  1. Яйця з цукром збийте міксером до пухкої маси. Влийте кефір, додайте розтоплене вершкове масло, просіяне борошно з розпушувачем, ванільний цукор і сіль, перемішайте віничком.
  2. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і вилийте до неї тісто.
  3. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45–50 хвилин до золотавого кольору.
  4. Коли кекс охолоне, дістаньте його з форми і посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
  • Готовність кексу перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.