272 — 26.03
Як приготувати кекс на кефірі
Кекс на кефірі – це класичний варіант швидкої випічки із простих продуктів, які завжди є в будь-якому холодильнику.
Приготуйте його в одній великій формі або порційних формочках для кексу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Кекс виходить повітряним, ароматним і злегка вологим.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 250 г
кефір - 250 мл
яйця курячі - 2 шт.
цукор - 150 г
масло вершкове - 100 г
розпушувач - 10 г
цукор ванільний - 10 г
сіль - щіпка
пудра цукрова
- Яйця з цукром збийте міксером до пухкої маси. Влийте кефір, додайте розтоплене вершкове масло, просіяне борошно з розпушувачем, ванільний цукор і сіль, перемішайте віничком.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і вилийте до неї тісто.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45–50 хвилин до золотавого кольору.
- Коли кекс охолоне, дістаньте його з форми і посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Готовність кексу перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.