Контракти.ua

260  —  24.03
Як приготувати салат із печінкою та грибами
Як приготувати салат із печінкою та грибами

Салати з печінкою мають особливий смак і насичену текстуру, а у поєднанні з грибами та ніжною заправкою вони стають справжнім кулінарним шедевром.

Ця страва не лише смачна, а й дуже корисна – печінка багата на залізо та вітаміни, гриби додають легкості, а огірки освіжають загальну композицію. На сторінці tastystories.feed розповіли про рецепт апетитного салату з печінкою та грибами, який здивує вас своїм гармонійним смаком та простотою приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Печінка - 200 г

Великі солоні чи мариновані огірки - 2 шт.

Печериці - 250 г

Морква - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Вершкове масло - 1 ст. л

Сіль

Перець

Грецький йогурт або майонез - 2 ст. л

Французька гірчиця - 1 ч. л

Приготування

  1. Печінку нарізати на середні шматочки, цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці, а печериці нарізати слайсами.
  2. На пательні розігріти вершкове масло, обсмажити моркву з цибулею до м’якості, потім додати гриби та смажити до золотистого кольору.
  3. На іншій сковорідці розігріти вершкове масло. Смажити печінку на великому вогні з кожного боку по 2 хв до утворення рум’яної скоринки. Потім накрити кришкою та залишити до моменту збирання салату. Для легшого варіанту можна відварити печінку.
  4. Обсмажені овочі змішати з нарізаними огірками та печінкою.
  5. Додати йогурт або майонез, французьку гірчицю, сіль і перець. Все добре перемішати.
  6. Викласти салат на тарілку та прикрасити свіжою зеленню – петрушкою чи кропом. Подавати можна як теплим, так і охолодженим.

Поради:

  • Смаження на великому вогні. Це допомагає зберегти ніжність печінки всередині та надати їй апетитну скоринку.
  • Заправка. Використання йогурту робить страву легшою, а майонез – насиченішою, обирайте на власний смак.
  • Можна додати відварене яйце для ситності.
  • Замість печериць можна використовувати білі гриби чи гливи.
  • Любителі пікантних страв можуть додати трохи часнику чи червоного перцю.

Цей салат стане чудовим вибором як для буденного обіду, так і для святкового столу. Він поєднує у собі ніжність печінки, аромат грибів і пікантність огірків, створює справжню симфонію смаку.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати гострий крабовий салат із квасолею.