Контракти.ua

543  —  17.03
"Ледачий" яблучний пиріг: змішати всі інгредієнти – і на деко

Цей рецепт пирога сподобається вам за швидке приготування і прості інгредієнти.

Для нього навіть не знадобиться форма – тісто виливається на деко. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Щоб приготувати цей "ледачий" яблучний пиріг, дуже важливо добре збити яйця. Тіста виходить мало, а начинки – багато. Саме тому він надзвичайно смакує.

Інгредієнти

Яйця - 3 шт.

Сіль - 1/4 ч. л.

Цукор - 100 г

ванільний цукор - 10 г

вершкове масло - 100 г

борошно - 300 г

розпушувач - 8 г

яблука - 450 г

сік лимона - 1/2 шт.

цукрова пудра - 1 ч. л.

Родзинки - 80 г

Процес приготування:

  1. Яйця змішати з сіллю, збити до стійкої білої піни віничком чи міксером. Додати цукор і ванільний цукор, ще раз збити, щоб усі крупинки розчинилися.
  2. Влити розтоплене, але не гаряче масло, ще раз збити до однорідності.
  3. Окремо змішати борошно й розпушувач, додати до збитих яєць, вимішати тісто. Воно має бути липким і густим.
  4. Яблука нарізати невеликими кубиками, полити соком лимона, щоб не потемніли. Додати родзинки, всипати все в тісто і перемішати.
  5. Невелике деко застелити пергаментом, змастити олією, викласти тісто з начинкою, розрівняти. Духовку розігріти до 180 градусів, запікати пиріг 25 хвилин. Після випікання посипати цукровою пудрою за бажання.

Смачного!