Більшість господинь смажать спочатку цибулю, а потім відправляють на сковорідку гриби, однак професійні кухарі запевняють, що це неправильне приготування страви.
Смажені гриби – це вишуканий і надзвичайно смачний компонент для багатьох страв, їх також полюбляють їсти окремо з цибулею. Однак під час приготування майже всі припускаються помилки – смажать спочатку цибулю. А цього робити не варто, і ось чому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Кулінари говорять, що спочатку на розігріту сковорідку з олією треба додавати гриби і смажити їх доти, поки не утвориться золотава скориночка. А вже після цього необхідно класти цибулю і смажити страву далі, періодично помішуючи.
Що буде, якщо додати цибулю першою, а потім гриби? Це призведе до того, що цибуля переб’є смак грибів, тому вони вже не матимуть характерного насиченого смаку й аромату. До того ж, вони не набудуть ідеального просмаження. Якщо ви додаєте до грибів часник, то всі інгредієнти треба класти у такому порядку – гриби, цибуля, часник за п’ять-сім хвилин до готовності страви.
Гриби можна смажити на звичайній чи оливковій олії із додаванням вершкового масла. Тоді вони матимуть насичений смак та неперевершений аромат. Спочатку обсмажте гриби на олії, а перед додаванням цибулі покладіть трохи вершкового масла.
Важливо пам’ятати, що під час смаження гриби виділяють сік, який треба випарувати, а вже потім додавати масло й цибулю.