219 — вчера, 18:38
Підлива до будь-якої каші без м'яса: саме те, що потрібно під час посту
Пісна підлива з грибами: смачний, ситний і бюджетний варіант без м'яса до будь-якої каші.
Навіть під час посту хочеться потішити себе та своїх рідних смачною і поживною їжею. Багато хто вважає, що підливу без м'яса неможливо приготувати, проте це не так. Смачну, густу й ароматну підливу можна зробити на основі грибів, які чудово замінюють м'ясо завдяки своїй текстурі та насиченому смаку. До того ж така страва буде не лише корисною, а й економною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти для приготування підливи:
- свіжі гриби (печериці, гливи або лісові) – 600 г
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- томатна паста – 150 г
- вода – 1,5-2 скл.
- борошно – 2 ст. л.
- олія для смаження – 3 ст. л.
- сіль і чорний перець – за смаком
- лавровий лист – кілька шт.
- солодка паприка (для аромату) – 1 ч. л.
Спосіб приготування підливи:
- Гриби ретельно промийте та наріжте великими шматочками. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці або поріжте брусочками.
- У глибокій сковороді або каструлі розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте її до прозорості, потім додайте моркву та продовжуйте смажити до золотавого кольору.
- Додайте до овочів гриби та смажте їх приблизно 5–7 хвилин, поки вони не пустять сік і не стануть м’якими.
- Додайте томатну пасту, солодку паприку, сіль і перець, перемішайте. Потім рівномірно всипте борошно та добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Влийте воду, покладіть лавровий лист і накрийте кришкою. Зменште вогонь і тушкуйте гуляш 15–20 хвилин, поки він не загусне.
- Перед подаванням можна прикрасити свіжою зеленню. Гуляш чудово поєднується з картопляним пюре, кашами або просто шматочком хліба.