Ідеальне картопляне пюре – це справжнє мистецтво. Кожна господиня чи господар хоч раз у житті намагався приготувати ніжне, повітряне пюре, проте не завжди результат відповідав очікуванням.
Секрети створення найсмачнішого картопляного пюре розкрили на сторінці o_gorodnik, адже автор каналу відточував цей рецепт, коли працював у Швеції на гірськолижному курорті. Там його готували майже щодня у величезних кількостях – по 20 кг. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Перший та найголовніший секрет – це вибір картоплі. Для ніжного пюре потрібно використовувати сорти з високим вмістом крохмалю. Ви можете перевірити це самостійно – під час нарізання картоплі крохмаль повинен залишатися на ножі. Така картопля добре розварюється та дає приємну, кремову текстуру.
Картопля - 500 г
Вершкове масло - 150 г
Молоко - 50 г
Сіль
Цибуля-шніт
Це пюре можна подавати як самостійну страву чи як гарнір до м’яса, чи риби. Найкраще воно смакує з тушкованим м’ясом, яке буквально розпадається на волокна. Додайте дрібно нарізану шніт-цибулю для яскравішого смаку та красивого подавання.
Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати ідеальне картопляне пюре, яке здивує ваших рідних і гостей. Головне – якісні продукти, правильна техніка та трохи любові до кулінарії.
Смачного!
Ми також писали про те, як приготувати картопляні човники з оселедцем.