Контракти.ua

593  —  10.02
Як приготувати свинячі ребра в соєво-медовому соусі
Як приготувати свинячі ребра в соєво-медовому соусі

Щоб свинячі реберця вийшли ніжними, м'якими та легко відокремлювалися від кістки, їх потрібно обов'язково замаринувати.

Це дуже смачна й ситна м'ясна страва. Подайте її на святковий стіл з будь-яким гарніром, салатами або соусами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

ребра свинячі - 1300 г

мед - 1 ст. л.

соус соєвий - 40 г

часник сухий - 1 ч. л.

паприка мелена копчена - 1 ч. л.

Гірчиця - 1 ст. л.

Олія - 2 ст. л.

сіль

перець чорний мелений

  1. Свинячі ребра помийте, обсушіть паперовим рушником і, підтягуючи кінчиком ножа з краю, зніміть плівку.
  2. В мисці з'єднайте часник, чорний мелений перець, паприку, олію, трохи солі, перемішайте та добре увітріть суміш руками в м'ясо. Відкладіть на 40 хв.
  3. Для маринаду з'єднайте мед, соєвий соус, гірчицю, перемішайте, потім змастіть реберця цим маринадом, щоб він розподілився по всьому м'ясу, і викладіть їх до форми для запікання.
  4. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 55–60 хвилин до золотавого кольору. Розріжте на порційні шматочки та подайте до столу.

Поради:

  • Ребра можна залишити маринуватися на 3–5 годин.
  • Гірчицю використовуйте будь-яку.