593 — 10.02
Як приготувати свинячі ребра в соєво-медовому соусі
Щоб свинячі реберця вийшли ніжними, м'якими та легко відокремлювалися від кістки, їх потрібно обов'язково замаринувати.
Це дуже смачна й ситна м'ясна страва. Подайте її на святковий стіл з будь-яким гарніром, салатами або соусами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
ребра свинячі - 1300 г
мед - 1 ст. л.
соус соєвий - 40 г
часник сухий - 1 ч. л.
паприка мелена копчена - 1 ч. л.
Гірчиця - 1 ст. л.
Олія - 2 ст. л.
сіль
перець чорний мелений
- Свинячі ребра помийте, обсушіть паперовим рушником і, підтягуючи кінчиком ножа з краю, зніміть плівку.
- В мисці з'єднайте часник, чорний мелений перець, паприку, олію, трохи солі, перемішайте та добре увітріть суміш руками в м'ясо. Відкладіть на 40 хв.
- Для маринаду з'єднайте мед, соєвий соус, гірчицю, перемішайте, потім змастіть реберця цим маринадом, щоб він розподілився по всьому м'ясу, і викладіть їх до форми для запікання.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 55–60 хвилин до золотавого кольору. Розріжте на порційні шматочки та подайте до столу.
Поради:
- Ребра можна залишити маринуватися на 3–5 годин.
- Гірчицю використовуйте будь-яку.