414 — 10.02
Бульйон буде прозорим, ароматним і смачним: ось у чому секрет приготування
Що треба зробити, щоб бульйон набув характерного золотавого кольору: поради професіоналів.
Досвідчені господині мають свої секрети приготування смачного насиченого бульйону. Однак не всім вдається приготувати прозорий золотавий бульйон з неймовірним ароматом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Професійні кухарі розкрили свої секрети приготування ідеального бульйону з насиченим смаком та ароматом. Розповідаємо, як приготувати прозорий бульйон і домогтися характерного золотавого кольору страви.
Що робити, щоб бульйон вийшов прозорим і золотавим: секрети професіоналів
- Вибір якісних продуктів. Найкраще для приготування бульйону використовувати домашню курку. Таке м’ясо матиме більше поживних речовин, які віддасть страві під час варіння. Перед приготуванням курку треба замочити на 30 хвилин у холодній воді. Це допоможе прибрати зайві домішки.
- Обсмажування овочів. Щоб страва набула характерного золотавого кольору та неймовірно насиченого аромату, цибулю та моркву перед додаванням у бульйон краще обсмажити. Овочі треба розрізати на кілька частин та обсмажити на сухій сковороді. Це надасть бульйону глибини та багатства смаку.
- Процес приготування. Покладіть куряче м’ясо та овочі в каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь й доведіть до кипіння. Обов’язково знімайте піну, яка утворюється на поверхні, тоді бульйон буде прозорим. І ще дуже важливо: після закипання вогонь треба зменшити, інакше рідина стане каламутною. Не слід накривати каструлю кришкою.
- Зберігання бульйону. Щоб страва залишалася свіжою та смачною якомога довше, перед тим, як прибрати бульйон у холодильник, відокремте м’ясо від кісток. Це подовжить термін зберігання продукту на декілька днів.