533 — 05.02
Як зварити ідеально чистий і прозорий холодець: так готували наші прабабусі
Холодець — традиційна страва, яка є дуже популярною серед українців.
Спробуйте приготувати холодець за цим старовинним рецептом. Ви побачите, що страва вийде чистою і прозорою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
яловичина на кісточці (рулька) - 800 г
м'ясо (яловичина) - 1 кг
курячі стегна - 800 г
свиняча рулька - 1,5 кг
вода - 4,8 л
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
лавровий лист - 2 шт.
часник - 4 зубчики
перець горошком - 1 ч. ложка
духмяний перець - 1/4 ч. ложки
гвоздика - 1 шт.
сіль - 2 ст. ложки
Процес приготування:
- Замочіть м'ясо на кілька годин у холодній воді. Не забудьте зробити на свинині кілька надрізів аж до кістки.
- Викладіть м'ясо у каструлю, залийте чистою холодною водою і варіть до утворення піни. Її повинно бути багато. Викладіть м'ясо в окрему ємність і злийте бульйон з піною.
- Ретельно промийте каструлю від піни, потім промийте так само м'ясо. Викладіть його назад до каструлі, залийте холодною водою, доведіть до кипіння на великому вогні. Додайте 1 ст. ложку солі і зменшіть вогонь до середнього. Всю піну потрібно буде збирати з поверхні бульйону.
- Коли бульйон почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімального. Залишіть м'ясо томитися під закритою кришкою на 4 години.
- Після цього додайте у воду лавровий лист, духмяний перець, перець горошком, сіль і гвоздику. Викладіть також моркву і цибулю. Варіть ще 2 години. Верхній шар жиру з поверхні бульйона зніміть, приберіть лавровий лист, овочі та перець горошком.
- Окремо викладіть м'ясо, в бульйон дрібно наріжте часник. Через кілька хвилин зцідіть рідину через марлю і сито. М'ясо розділіть на невеликі шматочки волокнами. Посоліть за смаком.
- Викладіть у форми м'ясо, залийте бульйоном. Залишіть охолодитися до кімнатної температури, а потім приберіть в холодильник для застигання.
Смачного!