348 — 17.01
Названо три найпоширеніші помилки, через які сирники не пропікаються і не тримають форму
Важко знайти людей, які не люблять сирники, особливо на сніданок, бо це дуже смачний та ситний десерт.
Не кожній господині вдається приготувати ідеальні сирники, які б тримали форму, добре пропікалися, не були твердими або в’язкими. Професійні кухарі назвали три найпоширеніші помилки, які заважають спекти найсмачніші у світі сирники. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Які найпоширеніші помилки заважають спекти ідеальні сирники за формою та консистенцією
- Занадто вологий сир. Якщо порушувати технологію приготування сирників, то результат буде не дуже вдалим. Особливо це стосується сиру, який не повинен містити зайвої вологи. Його треба обов’язково відтиснути — якщо цього не зробити, сирники розваляться під час приготування або не пропечуться.
- Неправильне співвідношення складників. Якщо додати багато борошна, сирники будуть твердими, якщо борошна буде мало, вони не пропечуться і розтікатимуться по сковорідці. Також варто не забувати додавати в тісто яйця, тоді сирники добре триматимуть форму під час смаження.
- Неправильний вибір температурного режиму. Тут не варто поспішати. Якщо занадто розігріти сковорідку, то сирники будуть підгоряти, а всередині залишатимуться сирими. Смажити треба на розігрітій сковороді, але на повільному вогні — тоді сирники добре пропечуться. Професійні кухарі також рекомендують злегка обсмажити сирники та поставити їх у духовку на 10-15 хвилин.