Контракти.ua

322  —  сегодня, 12:49
Які крупи обов’язково треба промити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає
Які крупи обов’язково треба промити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає

Все залежить від того, яку крупу вибрано для каші чи іншої страви. До того ж навіть сучасні технології не можуть забезпечити стовідсоткового дотримання гігієнічних норм під час фасування продукту.

Багатьох господинь турбує запитання – чи треба промивати крупу перед приготуванням каш чи інших страв. Розповідаємо, посилаючись на ресурс "Ми-Україна", які крупи можна не промивати перед варінням, а які все ж доведеться, і ось чому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Які види круп обов’язково треба промивати

Перед варінням ці крупи треба ретельно промити, щоб позбутися борошнистої оболонки, інакше страва вийде в’язкою і не дуже апетитною на вигляд:

  • рис
  • гречка
  • пшоно
  • перловка
  • горох
  • сочевиця
  • нут

Після промивання ці крупи не злипатимуться і не утворюватимуть білу піну під час варіння. Також варто зазначити, що перед варінням квасолю, рис, перловку та горох краще замочити на 40 хвилин, інакше доведеться дуже довго варити страву. А це позначиться на її якості, поживності та смакових властивостях.

Які крупи мити не потрібно, бо в цьому немає жодного сенсу

Експерти з кулінарії категорично не рекомендують мити деякі види круп, бо вони вбирають у себе багато води. Продукт просто стане непридатним до вживання. Це:

  • манка
  • вівсянка
  • геркулес
  • кус-кус
  • кукурудзяна та ячна крупи