Контракти.ua

236  —  04.01
Щоб не отруїтися: скільки можна зберігати "Олів'є" та "Шубу"
Щоб не отруїтися: скільки можна зберігати

Салати з майонезом дуже швидко псуються.

Новорічно-різдвяні застілля не минають без салатів "Олів’є", "Оселедця під шубою" та інших страв, які так люблять українці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Утім, далеко не всі знають, як довго їх можна тримати у холодильнику. Щоб уникнути отруєння під час свят, варто уважно спостерігати за терміном зберігання страв.

Як правильно зберігати "Олів'є"

"Олів'є" – один із самих швидкопсувних салатів, який у готовому вигляді, з майонезом або сметаною, може зберігатися лише 4 години. У нарізаному, але не заправленому вигляді можна зберігати 40 годин, але без солоних огірків, цибулі та майонезу.

Скільки можна зберігати "Шубу"

"Шубу" і салат з крабовими паличками можна зберігати не більше 24 годин, адже, наприклад, "Шуба" ще має перед вживанням добре настоятися.