Контракти.ua

550  —  15.12.24
Хурма, "Корольок" і "Шарон": чим вони відрізняються
Хурма,

Хурма має багато корисних властивостей.

Сезон хурми та її різновидів - а це "Корольок" і "Шарон" - розпочинається пізньої осені та триває взимку. Хурма не лише дуже смачна, а ще й багато на вміст вітамінів та мікроелементів. Про це повідомляють Контракти.UA.

У чому різниця між хурмою, "Корольком" і "Шароном", читайте у матеріалі ТСН.ua.

Форму фрукту (сферична, плоска чи трапецієподібна) визначається сортом, а колір - від темно-жовтогарячого до жовто-жовтогарячого.

Хурма має терпкуватий і в’язкий смак. Якщо плід заморозити, то і терпкуватість, і в'язкість зникне. Розморожена хурма стає м'якою та смачною. Вона має певної форми. Зазвичай хурма оранжевого кольору - іноді з червонуватим відтінком.

"Шарон" - це гібрид яблука та японської хурми. Плід дуже соковитий і не має кісточок. За смаком він нагадує абрикос або айву. "Шарон" має унікальний аромат, а ще у нього відсутній характерний в'язкий смак. Чим більше "Шарон" зберігається на холоді та морозі - тим солодшим він стає

"Корольок" - це вид хурми - кулясті, злегка сплющені плоди темного кольору. Фрукт має темно-жовтогарячий колір, а м'якоть - коричнева. Чим шкірка темніша, тим солодші плоди. "Корольок" не має терпкості.

Нагадаємо, фахівці розповіли, як вибрати солодку, стиглу, нетерпку хурму.

Статьи по теме
Хурма і шарон: у чому відмінність і що корисніше
Хурма і шарон: у чому відмінність і що корисніше

Різниця між ними невелика, адже шарон і хурма мають помаранчевий колір через каротиноїди. До того ж це чудове джерело клітковини.
03.11 — 3904

10 найцікавіших фактів про хурму
10 найцікавіших фактів про хурму

Хурма - цікава ягода, але не кожному раніше була до смаку.  Але на сьогоднішній день в'яжучий ефект, який дає шкірка хурми, практично зник за рахунок схрещування її з іншими фруктами. Солодка, з приємною текстурою, хурма є вітамінним і лікувальним продуктом.
29.11.21 — 1487