322 — 12.12
Як приготувати ароматну кутю на Різдвяний Святвечір: додайте один секретний інгредієнт
Спробуйте приготувати унікальну кутю на Святвечір за цим цікавим рецептом. Ваші рідні будуть у захваті.
Ця кутя вирізняється тонким ароматом і ніжним смаком. І все завдяки одному особливому інгредієнту, який додає страві неповторності. Відео поділилися на YouTube-каналі Onyshkevychi. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Пшениця - 300 г
Мак - 100 г
Родзинки - 100 г
Журавлина - 50 г
Горіхи - 100 г
Мед - за смаком
Цукор - 70 г
Узвар - 100-200 мл
Процес приготування:
- Пшеницю потрібно ретельно промити в холодній воді. Залити водою (пропорції 1:3) і варити 2-3 години на середньому вогні. Злити воду та остудити кашу.
- Поки вариться пшениця, залити мак окропом на 15-20 хвилин, щоб він набух. Злити воду та розтерти мак у макітрі чи за допомогою блендера.
- Журавлину і родзинки промити, залити на 10 хвилин теплою водою, щоб вони стали м'якими, потім воду злити. Горіхи краще злегка підсмажити на сухій сковороді чи в духовці.
- Додати до пшениці мак, журавлину, родзинки й горіхи. Потім додати ще мед і цукор. Добре перемішати. Замість традиційного окропу використати секретний інгредієнт – узвар. Кутя має бути соковитою, але не дуже рідкою.
Подають кутю холодною. Смачного!