Не слід готувати перезрілі гриби й ті, які росли біля дороги, вони мають у своєму складі найбільше небезпечних для здоров’я токсинів.
Розповідаємо, з яких грибів не варто варити суп, а які можна готувати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Медики попереджають, що деякі види грибів під час варіння активно виділяють отруйні речовини. До таких належать пластинчасті види – сироїжки, грузді, лисички та вовнянки. Воду, в яких варилися ці гриби, треба зливати, а їх краще додавати в салати, соуси чи смажити.
Ще одне табу для супів – це перестиглі гриби. Вони містять зіпсований білок, який погано перетравлюється. Окрім того, в них може бути присутня цвіль і одноклітинні паразити – амеби.
Також небезпечні для варіння гриби, які росли біля дороги. Вони накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, особливо в капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів. Також ці гриби можуть мати радіоактивні елементи. А під час приготування ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.
Найсмачніший грибний суп виходить із білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Після першого варіння гриби краще посмажити, щоб надати страві більш насиченого смаку й аромату.
Якщо гриби сушені, то перед їхнім приготуванням варто звернути увагу на деякі нюанси.