Контракти.ua

248  —  05.12
Печиво "Миколайчики": простий рецепт до Дня святого Миколая, щоб порадувати дорослих і дітей
Печиво

Вже зовсім скоро День святого Миколая, спробуйте порадувати своїх дітей не лише приємними подарунками під подушку, але й смачним печивом "Миколайчики".

Ароматне медове печиво, яке є традиційним українським десертом до Дня святого Миколая. Смаколиками часто прикрашали свою оселю, їх клали у чобітки і дарували дітям як символ свята. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Мед - 150 г

Цукор - 100 г

вершкове масло - 100 г

яйця - 2 шт.

борошно - 400-450 г

сода - 1 ч. ложка

кориця - 1 ч. ложка

мелений імбир - 1/2 ч. ложки

мелена гвоздика (за бажанням) - 1/4 ч. ложки

сіль - дрібка

білок яйця - 1. шт

цукрова пудра - 200 г

лимонний сік - 1 ч. ложка

Процес приготування:

  1. Мед, цукор і вершкове масло розтопити у каструлі на невеликому вогні. Постійно помішувати, щоб суміш не пригоріла. До кипіння не доводити. Коли маса стане однорідною, зняти з вогню і остудити. Додати яйця і перемішати.
  2. В окремій ємності змішати борошно, соду (не забудьте загасити оцтом), імбир, корицю, мелену гвоздику, сіль. Поступово ввести сухі інгредієнти до вологих. Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук. Загорнути в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто вийняти з холодильника, розкатати на присипаній борошном поверхні і вирізати печиво за допомогою формочок у вигляді "Миколая" (можна будь-які форми за бажанням).
  4. Випікати 10-12 хвилин, доки печиво не підрум'яниться.
  5. Приготувати глазур: збити яєчний білок з цукровою пудрою (маса повинна вийти однорідною і густою). Додати лимонний сік. Перекласти у кондитерський мішок і прикрасити печиво різноманітними візерунками. Глазур застигає близько 1 години.

Смачного!