Часто господині перемелюють м'ясо у фарш самостійно. Але для цього потрібна гостра м'ясорубка.
Раніше ми писали про те, навіщо в раковині другий маленький отвір і що з ним потрібно робити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Заточити ніж у м'ясорубці можна й самостійно за допомогою підручних засобів. Щоб зробити це, вам знадобиться лише шматок дрібнозернистого шмерґельованого (наждачного) паперу.
Принцип роботи м'ясорубки полягає в тому, що м'ясо або інші продукти перемелюються між сіткою та ґвинтом. Це дещо нагадує роботу ножиць, адже папір ріжуть два леза, які стикаються. Можете навіть провести цікавий експеримент — вирізати смужку паперу, вставити її в дірочку сітки, зверху покласти ґвинт і провернути так, ніби ви зрізаєте папір. Якщо сітка та ґвинт не заточені, папір просто прогнеться. Так само і м'ясо — воно буде погано перемелюватися і перерізатися.
Запам'ятайте прості кроки:
Під час складання м'ясорубки ці дві деталі потрібно з'єднувати завжди відполірованими поверхнями. Тому що так ви зможете створити ефект ножиць, які самозаточуються.
Не забудьте добре промити всі деталі, перш ніж використовувати м'ясорубку для перемелювання м'яса чи інших продуктів.