Контракти.ua

329  —  01.12
Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом
Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом – це яскрава, корисна страва, яка багатьом знайома від дитинства.

Головна умова для смачної каші - добре промийте крупу і ошпарте її окропом, щоб видалити гіркоту. Пшоняна крупа чудово поєднується з молоком і гарбузом і виходить ніжною і солодкою, навіть із невеликою кількістю цукру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

крупа пшоняна - 200 г

гарбуз - 500 г

молоко - 600 мл

вода - 1 скл.

Цукор - 1 скл.

Сіль - 1/4 ч. л.

масло вершкове

  1. Пшоняну крупу добре промийте доти, поки вода не стане прозорою, потім ошпарте її окропом.
  2. Гарбуз вимийте, очистіть та наріжте на середні шматочки. Викладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні 10 хвилин. Потовчіть гарбуз до однорідного стану. Посоліть, влийте гаряче молоко, додайте пшоняну крупу, цукор, перемішайте і варіть під закритою кришкою на невеликому вогні, помішуючи приблизно 20 хвилин, до готовності пшона.
  3. Дайте каші настоятися 5-10 хвилин і подайте її гарячою з вершковим маслом.

Поради:

  • Молоко використовуйте будь-якої жирності.
  • Якщо каша надто густа, додайте води чи молока.