329 — 01.12
Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом
Пшоняна каша з гарбузом – це яскрава, корисна страва, яка багатьом знайома від дитинства.
Головна умова для смачної каші - добре промийте крупу і ошпарте її окропом, щоб видалити гіркоту. Пшоняна крупа чудово поєднується з молоком і гарбузом і виходить ніжною і солодкою, навіть із невеликою кількістю цукру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
крупа пшоняна - 200 г
гарбуз - 500 г
молоко - 600 мл
вода - 1 скл.
Цукор - 1 скл.
Сіль - 1/4 ч. л.
масло вершкове
- Пшоняну крупу добре промийте доти, поки вода не стане прозорою, потім ошпарте її окропом.
- Гарбуз вимийте, очистіть та наріжте на середні шматочки. Викладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні 10 хвилин. Потовчіть гарбуз до однорідного стану. Посоліть, влийте гаряче молоко, додайте пшоняну крупу, цукор, перемішайте і варіть під закритою кришкою на невеликому вогні, помішуючи приблизно 20 хвилин, до готовності пшона.
- Дайте каші настоятися 5-10 хвилин і подайте її гарячою з вершковим маслом.
Поради:
- Молоко використовуйте будь-якої жирності.
- Якщо каша надто густа, додайте води чи молока.