Як зберігати м'ясо? Здається, відповідь дуже проста: покласти його до морозильної камери.
Однак, мало хто задумується, скільки можна зберігати м'ясо в морозильній камері та холодильнику, за якої температури це робити. Читайте більше в матеріалі ТСН.ua. Про це повідомляють Контракти.UA.
Найпопулярнішими серед українців видами м'яса є:
Також часто купуються різноманітні субпродукти - нирки, серце, печінка.
Щоб зрозуміти, скільки і за якої температури можна зберігати м'ясо, варто звернути увагу на те, який це саме вид м'ясного продукту.
Вони варіюються також залежно від того, як саме м'ясний продукт був оброблений перед зберіганням.
Оброблене м'ясо зберігається:
Якщо ви попередньо зварили м'ясо, його можна спокійно заморожувати на 2-6 місяців, лише варені курячі нагетси зберігаються в морозильній камері не більше 1-3 місяців.
Скільки можна зберігати в морозильній камері цілі шматки м'яса:
Домашня птиця зберігається в залежності від розміру:
Шматки свинини чи яловичини можна зберігати в залежності від температурного режиму морозильної камери:
Якщо через будь-які причини ви не можете покласти м'ясо до морозильної камери, можна зберігати його в холодильнику. Однак, терміни в цьому випадку значно скорочуються.
Куряче м'ясо можна зберігати до чотирьох діб, однак тут варто звернути увагу на температурний режим:
Свинину та яловичину також можна зберігати в холодильнику, якщо у вас немає можливості покласти м'ясо до морозильної камери. Тут термін зберігання також залежатиме від температури:
Якщо ви хочете якомога довше зберегти охолоджену курячу тушку в холодильнику, рекомендується спершу вийняти з неї всі кістки. М'ясо починає псуватися саме від кістки. Тож якщо її вийняти, продукт довше залишатиметься свіжим за правильно встановленої температури.
А якщо вам потрібно зберегти свинину чи яловичину, краще залишити великий шматок м'яса, не розрізаючи його. Так продукт зберігатиметься довше і краще.