Контракти.ua

381  —  28.11.24
Що робити, щоб котлети не прилипали до сковороди й не розвалювалися: 6 кулінарних хитрощів
Що робити, щоб котлети не прилипали до сковороди й не розвалювалися: 6 кулінарних хитрощів

З проблемою розвалювання й прилипання котлет до сковороди стикаються навіть професіонали, однак знання цих тонкощів процесу зведе такий ризик до мінімуму.

Щоб котлети не розвалювалися й не прилипали до сковороди під час смаження, досвідчені господині користуються цими хитрощами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

6 дієвих порад, які допоможуть уникнути проблеми прилипання й розвалювання котлет

  1. Сковорідка має бути з товстим дном і неушкодженою поверхнею.
  2. Якщо проблема не у сковороді, тоді варто звернути увагу на фарш. Він має добре тримати форму після ліплення і бути щільної консистенції. Якщо маса на котлети рідка, тоді поставте фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
  3. Обов’язково паніруйте сформовані котлети, так вони не розвалюватимуться під час смаження й не прилипатимуть до пательні. Для паніровки підійдуть сухарі, кукурудзяне борошно чи волоські горіхи.
  4. Перед смаженням котлет сковорідку треба добре розжарити з олією. Якщо у вас нова пательня чи ви давно нею не користувалися, спочатку варто прожарити її з сіллю.
  5. Необхідно правильно викладати котлети на сковорідку, вони не повинні займати всю площу, а мають лежати вільно.
  6. Якщо нічого не допомогло, тоді в нагоді стане лайфгак, який допоможе уникнути прилипання та розвалювання котлет. Виріжте коло з пергаменту по діаметру пательні, постеліть на дно, налийте трохи олії і смажте як зазвичай. Так ваші котлетки матимуть золотавий колір та правильну форму.
Статьи по теме
Що робити, якщо буряк несолодкий: один-єдиний інгредієнт, який змінює все
Що робити, якщо буряк несолодкий: один-єдиний інгредієнт, який змінює все

Буряк — основний компонент багатьох рецептів українського столу. Тому не дивно, що від його зовнішнього вигляду, смаку й кольору часто залежить якість страви. Як зробити буряк смачнішим?
29.08 — 2846

Що робити, якщо варення вийшло надто солодким: перевірені способи
Що робити, якщо варення вийшло надто солодким: перевірені способи

Звісно, варення і має бути солодким. Але часом буває, що в десерті надто багато цукру.
13.07 — 724

Чому олія
Чому олія "стріляє" на сковороді і що робити, щоб цього не було

Чому олія "стріляє" на сковороді і що робити, щоб цього не було
29.01 — 456