Контракти.ua

236  —  вчера, 18:37
Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин
Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин

Всього два інгредієнти – і лосось або скумбрія перетворяться на справжній шедевр. Цей рецепт підійде для святкового столу, а головне, що їсти страву можна майже одразу.

Вже давно багато українців засолюють рибу в домашніх умовах самостійно. Ви можете використовувати будь-який вид риби за своїм бажанням. За цим рецептом вона виходить надзвичайно смачною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

риба (на ваш смак) - 500-600 г

сіль - 1 ст. ложка

цукор - 0,5 ст. ложки

Процес приготування:

  1. Спочатку ретельно підготуйте рибу: вимийте її та почистьте від луски. Дістаньте великі кісточки. За допомогою сухого паперового рушника промокніть зайву вологу.
  2. Наріжте рибу на шматочки (менші солитимуться всього 15 хвилин, для більших знадобиться 4-5 годин). Натріть сіллю і цукром, намагаючись не пошкодити структуру.
  3. Перекладіть рибу до чистого контейнера, закрийте герметично кришкою, приберіть до холодильника. Зверніть увагу, що риба виділятиме сік – його потрібно час від часу зливати.

Цей вид засолювання називається сухим. Засолена в домашніх умовах риба може зберігатися в холодильнику до 3 днів.