Якщо приготувати деруни без яєць та в духовці, вони можуть бути дієтичною стравою.
Деруни - це одна з найулюбленіших страв кожного українця. Зазвичай їх подають зі сметаною, грибами чи шкварками, тому вони так смакують кожному з нас. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
А чи мають вони якусь користь для здоров’я? Так, ця страва вкрай корисна для багатьох систем організму, однак декому все ж не слід ними зловживати.
Страва вважається досить калорійною, бо готується на великій кількості олії. Якщо ви дотримуєтеся дієти, можна готувати деруни без додавання яєць і в духовці чи смажити на оливковій олії.
Не рекомендовано вживати страву тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом чи печінкою. Деруни досить жирні, тому може бути важкість у шлунку, проблеми з травленням і додаткове навантаження на печінку.