194 — вчера, 16:36
Карамельно-яблучний тирамісу: ідеальний десерт на холодну пору
Це неймовірний десерт, який поєднує в собі яблуко, корицю, карамель і вершки.
Якщо ви любите яблука, то обов'язково повинні спробувати його приготувати. Рецептом поділилася на своїй сторінці в Facebook користувачка під ніком "The Salty Cooker". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яблуко - 3 шт.
яблучний сік - 2 склянки
цукор - 1,5 склянки
кориця - 1 ч. ложка
суміш різдвяних спецій - 1 ч. ложка
ванільний екстракт - 1 ч. ложка
вершкове масло - 1 ст. ложка
сир маскарпоне - 450 г
яєчний жовток - 8 шт.
вершки 33% - 450 г
вода - 1/2 склянки
яблуко для основи - 1 склянка
збиті вершки - 240 г
печиво савоярді - 400 г
карамельний сироп - 1/2 склянки
пекан (горіх) - 1/2 склянки
Процес приготування:
- На середній вогонь поставте каструлю з нарізаними кубиками яблуками. Додайте до них вершкове масло, корицю, суміш різдвяних спецій. Перемішайте. Влийте 1 склянку яблучного соку, додайте ваніль та цукор (1/2 склянки). Ще раз перемішайте. Варіть 20 хвилин, поки яблука не розм'якнуть, зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.
- Збийте в чаші міксера жовтки з цукром (1 склянка) на високій швидкості 5 хвилин. Маса повинна стати пишною і блідо-жовтою. В іншій глибокій мисці змішайте сир маскарпоне з вершками до однорідності. Додайте туди жовтки і відварені яблука. Перемішайте.
- В окремій неглибокій мисці змішайте яблучний сік (1 склянку) з водою. Кожну паличку печива савоярді занурте у суміш на кілька секунд. Дно застеленої форми вистеліть печивом. Це ваш перший шар. Половину яблучної суміші розподіліть по шару савоярді. Потім ще половину вершкової суміші. Повторіть всю процедуру.
- Накрийте десерт кришкою і поставте до холодильника на 6 годин, але краще на ніч. Після охолодження можна прикрасити збитими вершками, полити карамельним соусом і присипати горіхами.
Смачного!